Hva kreves av deg for å kunne benytte MailOnNet?


Det kreves ingen installasjon av noe programvare på din maskin for å ta løsningen i bruk MailOnNet. Alt kjøres på våre servere og du styrer hele løsningen gjennom en nettside du logger deg på.

Det eneste du trenger å tenke på før du bestiller MailOnNet er å sjekke følgende:

Datamaskin

For å kunne benytte alle tjenestene som er innebygd i webgrensesnittet til MailOnNet må maskinen din oppfylle følgende kriterier:

 • Operativ System: Du må ha et Windows basert operativsystem (virker ikke på Mac).
 • Nettleser: Du må ha en nettleser. Vi anbefaler Chrome og Firefox. Internet Explorer kan ha problemer med enkelte funksjoner.
 • JavaScript: Må være «enabled»

E-postlister

E-postadressene du skal sende til må du selv ha. Vi kan ikke bistå deg med e-postlister.

E-postlistene du laster opp til systemet og benytter må være lovlig samlet inn. Å benytte e-postlister du har fått eller kjøpt av andre med e-postmottakere som aldri har hatt noe kontakt med din virksomhet er det IKKE lov til å benytte, da slike lister oppfattes som «SPAM». Utsendelse av SPAM er ulovlig på våre systemer. Det er derfor et krav at e-postlistene er lovlig samlet inn i følge Norsk lov på området.

Brudd på reglene for e-postlister kan medføre at OnNet sletter e-postlisten uten nærmere advarsel.

Innhold/budskap:

Det er ikke lov å sende ut SPAM eller benytte MailOnNet til spredning av virus eller malware. Alle budskap som sendes ut må være i tråd med norsk og internasjonal lovgivning på området. 

For å beskytte egen virksomhet tillater OnNet ikke at MailOnNet benyttes til salg og markedsføring av:

 • Domene og webhotell
 • Webdesign og produksjon av hjemmesider og e-handelsløsninger
 • Epostmarkedsføring

Det er heller ikke lov å sende ut budskap som inneholder:

 • Pornografisk eller reliøst innhold (med mindre dette er til medlemmer som forventer å få et slikt innhold)
 • Grovt vold eller innhold som allmenheten oppfatter som krenkende eller støtende
 • Produkter og tjenester som det er ulovlig å selge i Norge
 • Angrep på integretiteten til andre personer eller firmaer
 • Forsøk på svindel eller er grovt misvisende budskap
 • Virus eller malware

Brudd på innholdreglene medfører at kundeforholdet blir kansellert, uten mulighet til å få tilbakebetalt forskuddsbetalte penger.

Avsender og unsubcribe link

Det skal gå tydelig frem av budskapet hvem avsenderen er, med mulighet til å komme i kontakt med avsenderen på en gyldig e-postadresse og referanse til avsenderens nettsider eller telefonnummer. Selve utsendelsen må også skje fra et domene avsenderen eier i følge WHOIS databasen. Dette for å sørge for at alle mottakerne av meldinger enkelt kan finne ut hvem som har sendt denne meldingen. Brudd på denne regelen kan medføre kansellering av kundeforholdet, uten mulighet til å få tilbake forskuddbetalt beløp.

Alle meldinger som sendes ut skal inneholde en «unsubscribe» link mottakerne kan klikke på for å melde seg av e-postlisten. Denne «unsubscribe» linken setter du selv inn svært enkelt gjennom WYSIWYG editoren til MailOnNet. Faktisk krever det bare et enkelt museklikk.

Mangler en kampanje en «unsubscribe» link blir du automatisk straffet med et gebyr på kr. 198.-

SPF-record:

Domene til avsenderadressen du benytter til dine nyhetsbrev og kampanjer må ha en SPF-record som tillater smtp.mailonnet.no å sende e-post fra den e-postadressen du har angitt som avsender adresse for kampanjen. Brudd på denne regelen medfører ingen straffesanksjoner, med vil medføre at mange mailservere vil avvise budskapet.

Bounce konto

Det er ulovlig å sende ut meldinger fra MailOnNet uten at kampanjen har angitt en gyldig bounce konto som MailOnNet benytter til å samle inn alle returmedingene kampanjen genererer til serveren. En Bounce konto er en e*postkonto som alle meldinger som MailOnNet ikke kan leveres til blir returnert til. Ved jevne mellomrom logger MailOnNet seg på denne e-postkontoen og deaktiviserer alle ugyldige e-postadresser i e-postlisten din, slik at du i fremtiden ikke sender ut til disse ugyldige e-postadressene.

Gmail, Hotmail, Yahoo og lignende aktører tillater ikke at kontoene deres blir brukt til bounce, så du må normalt skaffe deg et domene og webhotell som tillater bouncemeldinger eller ha en egen mailserver. Dette kan du evt. bestille samtidig som du bestiller MailOnNet. 

 Mangler en utsendelse en gyldig bounce konto blir du automatisk straffet med et gebyr på Kr. 198..- per kampanje.

Salgsbetingelser

Foruten ovenstående krav gjelder OnNet sine standard salgsbetingelser for alle kundeforhold.

Print Friendly, PDF & Email